Mörkt

ute och mörkt för Faluns hockey skulle man kunna sammanfatta denna måndagsmorgon. Att det skulle behöva gå så långt att man stänger ishallen pga hälsorisk mitt i säsongen måste betraktas som ett stort jävla dunderfiasko. Att ishallen har varit hälsovådlig har stått klart länge och många pusselbitar faller på plats när jag tänker på min egen hälsa. En allt tilltagande astma under åren 2002 till 2008 var ett faktum och astmasprayen var med hela vägen ut till rinken. Tillsammans med vattenflaskan låg den där och blev använd minst lika mycket under ett helt vanligt ispass. Varje dag, från den dagen jag 30 år gammal började med ishockey ”på riktigt”, dag ut och dag in användes inhalatorn. Lika mycket hemma som borta som i ishallen. Det blev värre och värre. Så kom dagen jag fick barn och några trevande försök till att fortsätta med hockeyn slutade med att jag tillslut lade skrillorna på hyllan. Och astmasprayen med dom. Jaha, tänkte jag, barnafödandet gjorde astman bra. Det var ju bara det att jag inte var i ishallen längre. Mina besvär. Jag var och är inte ensam. Andra i min närhet har fått sin beskärda del och nu kan jag bara hoppas att min sjuåring inte har hunnit få bestående men än. Han gjorde sin sista träning i ishallen i helgen och jag är glad, mitt i allt elände, att de stänger nu istället för sen. Kommunen MÅSTE ta sitt ansvar och låta alla som använder ishallen få en hall de kan räkna med. FIF, som är en av Dalarnas största ishockeyförening med ca 300 aktiva ishockeyspelare fördelat över ca 10 lag, HAIK hockey, med både damlag och herrlag, konståkare, friåkare, korpspelare osv, måste få någonstans att vara och göra det de älskar allra mest. Jag törs inte riktigt tänka på vad som i längden kan hända om hockeyn blir otillgänglig för dessa barn, ungdomar och vuxna. Tänk er, ca 200 barn och ungdomar som, istället för att ha en förening där de kan känna tillhörighet och utöva en fantastisk lagsport, inte har något att göra längre… Jag skulle kunna måla upp ett skräckscenario som jag verkligen hoppas bara blir ett skräckscenario och inte verklighet. Om det skulle bli verklighet till en bråkdel får kommunen i alla fall på ett eller annat sätt betala. Och inte bara kommunen. Våra fina barn och ungdomar också. Så, istället för att (ja, jag tänker dra jämförelsen med hoppbackarna igen) renovera dessa fantastiska hoppbackar som är något av Faluns stolthet (antar jag) för i runda slängar 3 aktiva (och naturligtvis för att visa upp för världen under VM – tillsammans med stridsflygplan på finaste platsen) – kanske skulle det vara idé att fundera på en schysst ishall för i runda slängar 5-600 användare.. Jag vet inte, men för mig känns det inte så svårt. Jag hörde att en av våra underbara kommunpolitiker inte alls såg att Falun behöver en ishall – ”vad är det som säger att vi i Falun behöver en ishall?” var hennes svar på den frågan. Jag sätter punkt här.

Annonser

2 reaktioner till “Mörkt

  1. Bra tyckt Pernilla! Vilket jävla fiasko av Falu kommun. Hur kan man ha låtit det gå så långt, under så lång tid, utan att göra något åt det eller ens ha en plan b? Vilket svek mot alla utövare. Resonemanget att ”Falun inte behöver en ishall” låter som den fina grannkommunens resonemang i ridhusfrågan ”borlängeborna kan åka till Falun och rida – där finns flera ridhus”. Nu KANSKE vi får en lösning på vårt problem, kanske. Men det har hittills tagit fyra år utan lokal. Man KAN rida ute, även om det inte är optimalt och inte speciellt lockande/uppmuntrande för ungdomarna att fortsätta när man kommer till den åldern då man antingen satsar eller slutar. Det är lite svårt kanske att spela hockey ute på sommaren? Vet inte så mkt om hockey men gissar att det inte finns jättemkt utomhusmöjligheter vintertid heller? Hoppas på bra och så snabb lösning som möjligt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s