Om

Pernilla är en akademiker som bytt bana. Efter att ha arbetat på Högskolan som adjunkt i engelska och på Mittuniversitetet som doktorand i English Studies förstod hon att hon ville ha träning som yrke och inte bara som hobby!

Pernilla har arbetat som gruppträningsinstruktör sedan 2005 och personlig tränare sedan 2013. Som lic.PT har hon vidareutbildat sig inom 3d-funktion och CAFS – certifiering i tillämpad funktionell vetenskap vid Gray Institute och senast licensierat sig till Evidensbaserad Praktiker genom Evidensbaserad Praktik – där fokus ligger på forskning och empiri.  Som tränare har hon hand om allt från rehab/prehab till personlig träning och fysträning för både motionsidrottare och elitsatsande idrottare.

Även om hon självklart tar sig an klienter från alla idrotter har hon, med ett förflutet som ishockeyspelare, innebandyspelare, cyklist och golfspelare, ett specialintresse i dessa sporter. Hon har/haft uppdrag som fystränare för Borlänge Hockeys J18 och J20 elit, alpina skidåkare och golfspelare. Som fystränare på Hagströmska Gymnasiet har hon också ansvarat för fysträningen för de individuella idrotterna som t ex discodans, hästhoppning och motocross för att nämna några.

Dessutom kommer också många, vare sig de är motionärer eller idrottare, till henne för att genom fasciabehandling och individuellt anpassad träning få hjälp med smärtproblematik i allt från fot till nacke. Med detta upplägg skapas genom behandling och övningar förutsättningar för framgång och en vardag utan smärta.